Gammel vrede i august

 

Det er længe siden, jeg har lavet et blogindlæg, men jeg har samlet sammen til en længere vred smøre, som jeg håber kan få glæden til at brede sig i en moderne virkelighed, der er mere syg end munter.

Jeg hader politisk og moralsk oprustning, men går ind for glædesoprustning. Det skriver jeg om i 6 afsnit, hvor jeg i de sidste forsøger at komme med konkrete opskrifter på at skabe mere glæde både i det store samfund og i den lille hverdagsvirkelighed. I de første afsnit forsøger jeg at smede våben til min oprustning med betragtninger om penge, tid, natur og kultur.

Min kone siger, at blogindlæg skal være korte, men som tidligere underviser er jeg overbevist om, at oplysninger og gentagelser er den eneste vej til holdbar kulturrevolution.

Derfor disse næsten 30 sider med titlen ”Vær glad, vær vred og gør oprør”, som både skal opfattes som en sang til glæden og et vredt oprør mod forbrugs- og konkurrencesamfundets glædesløshed i den måned, hvor rønnebærrene er blevet røde, men ikke så sure som de kloge økonomiske hoveder, der er mere glade for økonomisk vækst end for grøn vækst på små altaner og store bakker.

Jeg har haft problemer med at sætte den lange tekst ind i min blog, så den er lige nu uden de tydelige kapiteloverskrifter, der kunne have gjort den lange tekst mere indbydende, men jeg har brug for lige nu at holde både glæden og galden flydende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *